Voor dit recept mag je best een karbonaadje hebben wat een beetje vet heeft. Ik heb het in de oven gemaakt, maar als je het iets beschermt (vanwege de ketjap in het recept) kun je het ook prima op de BBQ maken.
voor 2 personen:
2 karbonades
2 tenen knoflook
1 rode chili
1 ui
2 el honing
2 el limoensap (of een ander zuurtje)
1 blikje tomatenpuree
3 el olie
3 el ketjap manis
Snijd de knoflook, chili en ui fijn. Vermeng dit met de andere ingrediënten (behalve het zout) en wrijf daar de karbonades mee in. Leg dit afgedekt ongeveer 2 uurtjes in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het meeste van de marinade van het vlees en strooi er wat zout over. Leg het vlees op het rooster in het midden van de oven. Zet er een bakblik onder.
Bak de karbonades in 25-30 minuten gaar. Keer ze halverwege. Kijk op ongeveer 10 minuten van het eind of de ketjap niet teveel verbrandt. Leuk verkleuren is prima, maar zwarte karbonades zijn niet lekker.
Verwarm in de tussentijd de overgebleven marinade en geef dit er apart bij.
Het resultaat: sappige karbonades!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten