GTM

maandag 14 oktober 2013

Balsamicokip met mango-limoenchilisaus, kerstomaatjes en wedges



voor 2 porties:
2 kippenpoten
125 ml aceto balsamico
10 el olijfolie
4 tl basterdsuiker, donker
10 kerstomaatjes
1 blaadje laurier
2 tenen knoflook
2 sjalotjes
½ mango
1 limoen
1 el sojasaus
100 ml chilisaus
1 Spaanse peper
2 blaadjes basilicum
4 langwerpige aardappelen
1 el gesmolten boter
zout en peper uit de molen, naar smaak
fleur de sel, naar smaak

Maak een marinade van de balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie en de basterdsuiker. Roer de marinade goed door totdat de suiker is opgenomen. Marineer de kip een uur en giet geregeld wat marinade over de kip.
Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Snijd de Spaanse peper in ringetjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de kip in een ovenvaste braadpan of schaal samen met de marinade met 1 gesnipperd sjalotje, de helft van de Spaanse peper en de helft van de knoflook. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip ca. 35-40 minuten in de oven en bedruip regelmatig met de saus.

Doe de kerstomaatjes in een schaal met het laurierblad, 4 eetlepels olijfolie, wat gesnipperde sjalot, knoflook en bestrooi met peper en grof zout. Bak de kerstomaatjes in ca. 20-25 minuten in de oven.

Snijd de mango in stukken. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit. Meng de mango, sojasaus, limoensap, de rest van de Spaanse peper en de chilisaus en pureer dit met een staafmixer. Verwarm de saus op een laag vuur.

Borstel de aardappelen schoon en spoel ze af. Snijd de aardappelen in 4 parten (wedges) en leg deze in een
ovenvaste schaal. Meng de boter en 2 eetlepels olie met elkaar en giet dit over de aardappelen. Bak ze in de oven in 20-25 minuten gaar.

Zorg ervoor dat alle gerechten op hetzelfde moment klaar zijn! Het vereist best even wat keukenmanagement. Het zou jammer zijn als het meeste klaar is en je moet wachten op de kip.

Leg de kip op een bord. Schep wat van de mango-chilisaus er overheen en ernaast. Schik de tomaatjes op het bord en schep wat van de saus er overheen. Leg tenslotte de wedges op het bord en bestrooi deze met fleur de sel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten