GTM

vrijdag 18 oktober 2013

Forel op rode bietencarpaccio


Gevuld met Boursin en garnalen smaakt deze jongen weer fantastisch.


voor 2 porties:
2 panklare forellen
50 gr boursin met knoflook en kruiden
50 gr Hollandse garnalen
4 gekookte bieten
1 sinaasappel
½ krop sla
2 el olijfolie
1 tl honing
1 tl mosterd
1 el witte balsamicoazijn
1 snufje suiker
1 el boter
bieslook
3 takjes verse rozemarijn
1 kleine ui, klein
zout en peper uit de molen

Spoel de forellen af en dep ze goed droog. Pers de sinaasappel uit. Snijd de bieten (met een kaasschaaf) in
dunne plakjes. Haal de blaadjes van 2 takjes rozemarijn af.
Snipper het uitje. Verwarm de oven op 200°C. Was de sla en verklein de grote bladeren.
Prak de Boursin met een vork, roer de garnalen erdoor en leng aan met de uitgeperste sinaasappel tot een mooie smeuïge massa. Maak op smaak met zout en peper en met wat blaadjes rozemarijn.

Vul de forel met het Boursinmengsel leg op elke forel een paar kleine klontjes boter, pak ze in in aluminiumfolie en laat ze in 20-25 minuten in de oven gaar worden.

Maak in de tussentijd een dressing door de honing, mosterd en azijn te vermengen en een heel klein beetje suiker. Voeg dan al roerend, beetje bij beetje, de olie toe. Maak op smaak met zout en peper.

Schik de bietenplakjes op een bord. Leg daarop de sla en dan de forel. Garneer met bieslook en een takje rozemarijn.
Nappeer de dressing om de bietencarpaccio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten