GTM

zondag 24 november 2013

Chow Mein


Mijn eerste brouwsel met een traditionele wok en dat smaakt absoluut naar meer




voor 2 personen:
300 gr varkensvlees (nek, varkenshaas)
150 gr noodles
3 tenen knoflook
1 el verse gember
1 chilipeper
½ rode paprika
½ ui
2 lente-uitjes
8 champignons
arachideolie
3 el sojasaus
3 el vissaus
3 el rijstwijn

Maak een marinade van de sojasaus, vissaus en rijstwijn. Snijd het vlees in reepjes en leg dit een paar uur in de marinade.
Snijd de chilipeper, knoflook en gember heel fijn. Snijd de paprika en ui in iets grotere stukken. Snijd de lente-uien in ringen. Verwijder van de champignons de steeltjes (die je uitstekend samen met de halve ui en paprika kunt gebruiken voor een omelet, maar dat terzijde) en snijd ze in schijfjes.

Kook de noodles in zout water en laat ze afkoelen. Sprenkel, om plakken te voorkomen, wat olie over de noodles.

Haal het vlees uit de marinade (bewaar deze!) en laat het goed uitlekken. Zet het vuur onder de wok hoog en bak het vlees (eventueel in gedeelten) rondom bruin. Haal het uit de wok en voeg wat olie toe.
Bak dan de ui, paprika en champignons een paar minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg dan de knoflook, chili, en gember toe en bak dit een minuutje of 2 mee.
Gooi het vuur weer omhoog en voeg de noodles en de marinade toe en roer goed om. Na 1-2 minuten het vlees en bak alles goed heet. Voeg als laatste de lente-uien en bak deze een minuutje mee.

Zeker het gebruik van een traditionele wok laat zijn smaaksporen na. Mijn keuken ruikt naar een Chinees restaurant en dat was helemaal de bedoeling :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten