ETEN MET LEX, COCA COLA SPARERIBS, CHICKEN WINGS BIG KAHUNA BURGER EN NOG VEEL MEER
GTM
zaterdag 30 november 2013
Gemarineerde paprika met citroen
Heerlijk als tapasgerecht te gebruiken, of bij de borrel of gewoon als bijgerecht.
voor 4 porties:
3 rode paprika
½ citroen
1 teen knoflook
3 el olijfolie, extra vergine
zout en peper uit de molen
Verwarm de oven voor op 250°C bovenwarmte.
Paprika´s wassen en in 4 stukken snijden. Het pittenhuis verwijderen.
Leg de paprika´s met de huid naar boven in de oven totdat deze blaren gaat vertonen en deze wat zwart worden (3-5 minuten). Laat ze onder een theedoek afkoelen en pel daarna de geblakerde huid er af.
Maak een marinade van olie, uitgeperste knoflook en de citroensap van de citroen. Maak op smaak met zout (fleur de sel) en peper uit de molen.
Tip: laat de gemarineerde paprika´s een nachtje staan.
Andere tapasgerechten? Klik hier
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten